Fotos: Miklos Szasbo

Fotos: Miklos Szasbo

ARNE GÅR UNDER


Jeg fik mit gennembrud som dramatiker i 2016, da jeg vandt Bådteatrets dramatikerkonkurrence, men forestillingen Arne Går Under.

Arne går Under vandt to reumerter.I 2020 indgik scener fra Arne Går Under i forestillingen Kats på Teater Sorte Hest.

ARNE GÅR UNDER er dukketeater for voksne. En dyster og humoristisk mosaik af scener og syner, der fremkalder de sidste dage i Arnes liv.

Arne bor i en étværelses, han arvede fra sin alkoholiserede far, Kjeld, og tilbringer dagene med at stirre ud af vinduet og drømme om sin nabo Lizette, mens han synker stadig dybere ned i depressionens mørke. Arnes mor Lise, hendes mand Slatan og Arnes sagsbehandler Kirsten gør, hvad de kan for at sparke Arne og hans tilværelse igang. En tilværelse, der ikke ser ud af meget på overfladen men som oplevet indefra er en psychedelisk tour des force gennem barndomsminder, dæmoniske jobcentre, outrede techno-fester og kulørte underverdener.

Arne Går Under blev af Rie Hammer i magasinet Teater1 beskrevet som "dukketeater når det er allerbedst. Fængende med sine billedstærke optrin og veldrejet fortælling. En sand nydelse af se dukkerførerer og dukkekunst der brænder så stærkt igennem".  

"...sæsonens voldsommeste stykke om ensomhed og udstødelse...det mest underfundige socialrealisme set i længe i dansk teater..." Anne Middelboe i Information.

Del siden